Ara farà uns dies la Mònica i en Ramón van venir a veure'm per parlar-me d'un projecte musical, personal, professional...molt interessant anomenat Morning Brigdes.
Un àlbum que, a través de la música, simbolitza les relacions que s' estableixen entre les persones i les cultures a través dels fluxes migratoris. El mestissatge és un fort referent dins de l'estil musical d'en Ramón, que cerca les diferències culturals, els ponts i els vincles universals entre
cultures.
Morning Brigdes utilitza elements de la tradició que poden adaptarse als temps actuals (simbolitzats pels instruments tradicionals) però reflectint la transformació que aquesta tradició ha de realitzar per superar els estigmes del masclisme, del racisme, de la xenofòbia... reflexada aquesta adaptació en paraules d'en Ramón "-
les melodíes
que faig servir no sempre són tradicionals i/o “locals”, i perquè la manera d'utilitzar els ins
truments tradicionals no sempre és l'ortodox en quant al fraseig o a d'altres
característiques pròpies de cada instrument."
Les composicions musicals d'aquest treball han estat composades íntegrament per en Ramón Gallifa. Les cançons exploren diferents estils i gèneres musicals amb influències diverses; mediterrània, occidental, xina, àrab, americana... units per un tractament curós de la melodía, càlid, relaxat, emotiu i sense artificis innecessaris.
A més aquest projecte hi aporta un valor afegit, un compromís solidari amb l'ONG Morning Tears www.morningtears.es. Aquest compromís neix a mitjans del 2006, any en que en Ramón i la Mònica buscaven imatges de la seva filla a l'orfanat on vivia. En la seva recerca van trobar-se amb una familia que coordinava la delegació espanyola d'aquesta organització. L'any 2007, els hi van proposar col·laborar component cançons que ajudessin a treballar la resiliència dels nens i nenes dels Village Children (és una espècie de llogarets infantils on s'acullen fills d'executats i convictes a la Xina, que al ser fills de proscrits, no poden accedir a programes d'atenció social, convertint-se en nens/es del carrer, patint tota classe de vicissituds, abusos i traumes).
Després de ser seleccionats al 2008 por ArtistShare, en Ramón proposà a Morning Tears incloure en el projecte totes aquestes cançons, de forma que a través del projecte es poguessin assumir el costos de produir les cançons amb mitjans professionals de primer nivell.
El seu projecte el volen presentar acompanyat d'un llibre d'art, on hi contingui totes aquestes petites i maravelloses històries, (escrites i/o pintades a l'aquerel·la x la Mónica...) que, van ocòrrer en les seves vides i van fer sorgir a partir de tan genuines col·laboracions, aquest inspirat i sentit projecte.
per saber-ne més d'en Ramón Gallifa i Morning Brigdes visita ...
No hay comentarios:
Publicar un comentario